Kimbap recept képekkel

2017.08.24

Otthon szoktunk készteni kimbap-ot ami egy népszerű koreai étel. Egyszerű és mutatós, ráadásul nagyon finom! Ahány ház, annyi szokás, ezért gondoltam bemutatom nektek a mi verziónkat amit nagyon nagyon ajánlok mindenkinek! 


A legtöbb időt talán az előkészületek veszik el, és ez szerintem majdnem minden koreai ételre igaz. 
Ezekre lesz szükséged /10 rúd tekercshez/:
- 1 nagy répa, vagy 2 közepes
- 4 virsli /frankfurti/
- 8 db tojás
- Surimi halrudacska /1 nagy csomag/
- 1 közepes kígyóuborka
- 1 koreai pácolt sárga retek
- 4 adag kerek szemű rizs
- szezámolaj
- százemmag
- só, olaj
- szusi alga lap

Elkészítés:

Ha van rizsfőzőnk, akkor ez legyen az első lépés, ugyanis kb fél óra mire elkészül a rizs, ez alatt a többi hozzávalót elő tudjuk készíteni. Ha nincs rizsfőző, akkor "hagyományos" módon főzzünk ki 4 nagy adag rizst úgy, hogy tapadós legyen, semmiképpen sem pergős. A rizst a főzés során nem kell ízesíteni ezt majd később fogjuk megtenni. 

A répát meghámozzuk majd zsülienre vágjuk, vagy lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn. Türekedjünk arra hogy minél hosszabb és vékonyabb csíkok legyenek. Ezt kevés olajon egy forró serpenyőben néhány perc alatt megforgatjuk. Kevés sóval lehe ízesíteni. 

A kígyóuborkát szintén meghámozzuk és hosszú, egyenlő csíkokra vágjunk. Egy csik kb fél cm vastagságú legyen. 

A pácolt sárga retekkel hasonló képen járunk el, hosszú, egyenlő csíkokra szeleteljük.

A tojásokat felverjük egy edényben, sóval ízesítjük majd olajon egy serpenyőben megsütjük. Miután a serpenyőbe öntjük ne kavargassuk, hagyjuk hogy az alja megsüljön, majd egy ügyes modzulattal az egészet átfordítjuk mint egy palacsintát. Pár perc alatt a másik oldalát is megsütjük, majd egy vágodeszkára borítjuk. Egyenlő maximum 1 cm-es csíkokra vágjuk fel. 

A tojás után ugyan ebben a serpenyőbe jöhet a csíkokra vágott virsli. A virsliket csak hosszában kell elvágni kb 4 részre, széltében nem. Ezt szintén egy pár perc alatt süssük meg a serpenyőben. 

A halrudacskákat kicsomagoljuk és darabonként 3 egyenlő részre szedjük szét a kezünkkel. Ezt is kicsit megpirítjuk 1 perc alatt a serpenyőben.

A rizst most beízesítjük. Tegyünk bele sót, szezámmagot és szezámolajat ízlés szerint. Kb 4 evőkanál szezámolaj fog bele kelleni. A férjem azt mondta ettől igazán koreais a kimbap. 

Tegyünk mindent közel a kezünkhöz egy tányérra, így könnyebb lesz dolgozni. Vegyünk elő egy nagyobb vágódeszkát vagy olyan sima felületet keressünk ahol jól tudunk majd rolókat készíteni. Az algalapot vesszük magunk elé először úgy hogy az érdesebb fele felül legyen. Erre jön először a rizs. Egy baseball labda nagyságú mennyiséget terítsünk szét a lapon úgyhogy egyenlően kerüljön belőle minden hova. 

Aztán képzeletben harmadoljuk el a lapot, és az előkészített hozzávalókat 2/3-ad részre egymás mellé felpakoljuk. 

Figyeljünk arra, hogy szorosan tegyük egymás mellé a hozzávalókat. Aztán egy ügyes mozdulattal az algalap hozzánk közelebb eső részért felemeljük és feltekerjük úgy hogy a másik végéhez illesztjük vigyázva, hogy a hozzávalók ne csússzanak ki. A lényeg itt az hogy szorosan fogjuk és minél szorosabb rolót tekerjünk fel.

Használhatunk hozzá direkt erre a célra bambuszból készült feltekerőt /bocsi nem tudom mi a neve igazából/ de enélkül is menni fog!

Aztán a rudakat vágjuk el szeletekre. 


Opcionális:

Én szeretem a tonhalat, ezért mindig teszünk bele majonézes - tonhalas tölteléket is ami kissé krémessé is teszi. 


Ha esetleg a recept alapján elkészítitek, akkor küldjetek róla képet. Kíváncsi vagyok kinek hogy sikerül :-]


Üdv:
Mrs Kim

© Mrs Kim Beauty Blog 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el