Bizarr koreai étkezési szokások - élő polip evés

2019.05.10

Nézd meg egy nemzet étkezési szokásait, ha közelebb akarsz kerülni a kultúrájukhoz..

Bizony, biztosan vagytok egy páran, akik nem is gondolnak bele, hogy mennyire eltérő a koreai gasztronómia a magyartól. Persze, azt gondolják sokan, hogy nyilván teljesen más ételeket fogyasztanak - hiszen a "felhozatal" bővelkedik a különféle tengeri hozzávalókban, ami nálunk nem mondható el.

Amikor a férjemmel a koreai konyháról beszélgetünk, sokszor elámulok azon, hogy szinte bármi, ami a természetben megterem - földön-égen-vízben, azt ők fel tudják valamiképpen használni és ezt micsoda kreativitással teszik. Korea valamikor nagyon nagyon szegény ország volt, az embereknek pedig nem volt mit enniük. Így, ha úgy tetszik részben a szükség vitte rá az embereket, hogy "mindenből" ehető ételt varázsoljanak és semmit se dobjanak ki.

Mindjárt megértitek, miért magyarázom így körbe a témát. De most térjünk rá a lényegre. 

A napokban igen nagy visszhangot keltett egy videó, amin egy fiatal kínai influencer jelölt egy élő polipot szeretett volna megenni, azonban a polip rátapadt az arcára és "visszatámadt". 

Itt tudod megnézni a szóban forgó videót:


A videóra számos komment érkezett, még a magyar hírportálok is lehozták egy cikkben, amire persze jöttek a gúnyos hozzászólások. A legtöbben azt bírálták, hogy egyáltalán hogy jutott eszébe egy élő polipot megenni és úgy vélték a lány megérdemelte, hiszen milyen "elvetemült" dolog egy élő állatot megenni. Vagyis ő csak próbálta, de nem járt sikerrel. 

Ha az ember lányának koreai a férje, teljesen máshogy reagál egy ilyen videóra, mint a legtöbb "fehér" ember. Ugyanis láttam már néhány bizarr koreai étkezési szokást, ami elsőre természetesen nálam is kiverte a biztosítékot, de ahogy az ember egyre jobban megismeri az ázsiai gasztronómiát annál inkább válik elfogadóvá ill. befogadóvá. 

Ez nem azt jelenti, hogy ugyan olyan előszeretettel kóstolnék meg, számomra "gusztustalannak" titulált ételeket - hanem azt, hogy el tudom fogadni előítélet nélkül azt, ha valakinek ez a kultúrájának a része. (Mindaddig, amíg olyan ételt eszik, amivel embertársait nem veszélyezteti.)

Nos, belőlem annyira nem váltott ki akkora felháborodást ez a videó, ugyanis már magához a látványhoz , - hogy Ázsiában az élő polip evés teljesen normális dolog - is jobban hozzá vagyok szokva azáltal, hogy a férjem több "mukbang" (evős videót) is megmutatott már amiben élő polipot esznek koreaiak. 

Igen. A koreaiak is előszeretettel esznek élő polipot, a legtöbben igazi ínyencségként tartják számon

Leginkább a bébi polip az amit fogyasztanak, ugyanis azt "könnyebb" egyben bekapni. A fenti videóban valóban egy egész nagy példánnyal próbálkozott a lány, nem csoda, hogy alulmaradt. Az ilyen nagy polipokat csak úgy lehet élve "elfogyasztani" ha egyesével leszedik a lábait/karjait/csápjait - ki hogyan nevezi. A véletlen iróniája, hogy éppen néhány nappal azelőtt, hogy ez a videó bejárta volna a világhálót, a férjem mutatott egy koreai férfit, aki elmondása szerint "igen jól" tudja enni az ilyen élő tengeri herkentyűket. A videóban pont polipot evett és magyarázta hogy a nagyobb példányt hogyan kell "biztonságosan" elfogyasztani. 

Jogos a kérdés.. a férjem evett e már élő polipot?

Igen. És azt mondja, hogy nagyon finom. Egyszer ki kellene próbáljam... amire természetesen én mindig azt mondom, hogy nincs azaz isten, hogy én egy mozgó valamit a számba vegyek. Szóval valószínűleg én sosem fogom megtudni, milyen íze van az élő polipnak, de mivel hiszékeny ember vagyok, ezért elhiszem, ha a férjem azt mondja finom. Illetve abban is biztos vagyok, hogy egészségesebb mint az adalékanyagokkal telepakolt fehér kenyér.. 


Ti mit gondoltok a témáról, illetve milyen érzéseket vált ki bennetek az élő polip evés gondolata? Kipróbálnátok?


Köszönöm, hogy a blogomon jártál, és várlak vissza legközelebb is!


Üdvözlettel:

Mrs Kim alias Orsi


Üzennél nekem? Hozzászólnál a témához? Itt megteheted:

Korábbi bejegyzések:

Mint ahogyan azt a facebook oldalon is jeleztem, a további bejegyzéseket új felületen éritek el. A korábbi bejegyzések továbbra is elérhetők ezen az oldalon.
Ahogy időm engedi, az új platformra is fel fogom tölteni a régi bejegyzéseket is.







© Mrs Kim Beauty Blog 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el