Hogyan rendeljünk online kozmetikumot? 

2018.05.11

Sokan kérdeztétek, hogy az általam használt koreai kozmetikumokhoz hogyan jutok hozzá, illetve tudnék e ajánlani konkrét termékeket?

Megmondom őszintén, hogy nem túl régóta kezdtem el online beszerezni a termékeimet. Nagyon régen még nem is foglalkoztam a bőrömmel. Utána, ahogy összekerültünk a férjemmel,  egyenesen Koreában vásároltunk be és azt hoztuk haza. Aztán ahogy egyre mélyebbre ástam magam a témában, rájöttem, hogy nem csak random termékeket akarok használni, amit éppen a kezünkbe nyomtak mert 'akcsió" (ahogy a férjem mondja). Elkezdtem tudatosabban összeválogatni a termékeket az összetevőjük alapján. 

Miért volt erre szükség? 

Mert a saját bőrtípusomnak legmegfelelőbb termékeket szerettem volna. Mivel a koreai kozmetikumok arzenálja végtelen, ezért biztosan mindenki megtalálja közöttük a megfelelőt. Csak egy kemény kutatómunka szükségeltetik hozzá. Erre pedig Koreában való tartózkodásunk alatt nem volt lehetőségem, főleg nem időm. Mivel ez egy hosszabb, akár éveken át tartó folyamat. 

Itthon a gépem előtt ülve sokkal könnyebb átolvasnom, utánajárnom, hogy mely termék miért javasolt számomra, vagy miért nem? A következő bökkenő ott jön, hogy ha már van is egy listám a "jó" termékekről, akkor sem szaladgálunk Koreába minden hónapba csak azért hogy ezeket összevadásszam, merthogy más és más gyártók boltjait kéne felkeresnem. És van olyan is, hogy egyszerűen éppen nincs raktáron. 

Tehát több szempontból is az online rendelés az ami marad - persze abban az esetben ha ragaszkodunk a koreai termékekhez, mert egyébként más termékeket Magyarországon a gyógyszertárakban vagy drogériákban is be tudunk szerezni. 

Nah igen ám, de bennem volt egy "félsz" az online vásárlással kapcsolatban. Több is.. 

- Előre kell fizetnem, de vajon valóban megkapom a terméket?
- Nem fognak több pénzt levenni a számlámról?
- Eredeti terméket küldenek, vagy valami olcsó utánzatot?
- Meddig kell rá várnom?

Igen, belátom. Ezek mind rizikó tényezők. Én ezért pl évekig nem is mertem semmit online venni, ma meg már a Tesco is házhoz jönXD

Online rendeléshez tippjeim:

1. Ismerd meg a bőrödet. Ha kezdő vagy, akkor indulj el nagyon "minimál" termékekkel. Vagyis olyanokkal, amik nem tartalmaznak sok összetevőt, és az összetevők nagyon kíméletesek. Egyébként én ezt a vonalat követem. Miért fontos ez a lépés? 

Nagyon messziről érkeznek ezek a termékek, ezért sok idő eltelik, mire a kezünkbe foghatjuk. Ha egy random terméket választunk, könnyen meglehet hogy csalódni fogunk a hosszú várakozási idő után, nem beszélve arról hogy a bőrünknek sem teszünk jót és a pénzünk is bánja.

2. Írd le papírra a rutinodat! Ha még nincs rutinod, akkor készíts egyet most! Segítek!

Rutin összeállítás:

Vegyünk példának egy 5 lépéses rutint. Ez pont a fele a nagy koreai 10 lépésesnek, de ez egyáltalán nem gond. Attól még hogy kevesebb lépés, lehet a rutinod nagyon profi!

1. lépés - olajos lemosás 

2. lépés - micellás víz vagy géles lemosó

3. lépés - toner

4. lépés - hidratáló krém

5. lépés - fényvédő

Ennél kevesebb szerintem ne legyen. 
Ha ez megvan, akkor nézd meg jelenleg ezekhez a lépésekhez van e megfelelő terméked otthon? Bevált? Vagy lecserélnéd? Akkor már látod, mely pontokhoz kell terméket választanod!

Én mindig így kezdtem el a tervezést, sőt a mai napig így csinálom. 


3. Ha megvan az 1-2 lépés, akkor elkezdhetsz konkrét termékeket keresni. De figyelem, még mindig nem azon az oldalon ahol rendelni fogsz. 

A koreaiaktól figyeltem el, hogy ha valamit vesznek legyen az termék vagy szolgáltatás, mindig elolvassák mások ajánlásait. Főként blogokon, vlogokon keresztül tájékozódnak, mások véleményeiből. 
Szóval nézzünk utána szépségápolással foglalkozó blogokon, youtubeon - kevés magyar blog van, emellett angol nyelvű blogokat is meg lehet nézni ha valaki tud angolul. 
Az én blogom célja részben az is, hogy ezen a ponton nyújtson segítséget. Ha visszaolvasol a korábbi bejegyzésekben, akkor már találhatsz tesztelt termékeket. 

Persze kereshetünk magunktól is. Akkor viszont először meg kell keresni az INCI listáját a terméknek, vagyis az összetevőit, mert ezt például Ebay-en csak elvétve találni vagy inkább egyáltalán.
Ha bővebben érdekel benneteket ez a rész - a rutin összeállítás és hozzá való termék választás akkor majd írok róla, de most lépjünk tovább. 

4. Tegyük fel, hogy megvannak a termékek amiket meg szeretnél venni. Most jön a vásárlás. 

Ebben a bejegyzésben az Ebay-es rendelésről írok. Természetesen vannak más oldalak is, ahol szuper koreai termékeket lehet venni, talán később azokról is írok. 

Hogyan kezdjük? Paypal regisztráció


Kérdés, hogy vásároltál e már valaha online? Ha nem akkor első körben szükséged lesz egy Paypal számlára. Ez egy online fizető rendszer, melyen keresztül biztonságosan fizethetünk, vagy fizethetnek nekünk. Percek alatt tudunk vele pénzt küldeni a világ számos pontjára, sok eladó Ebayen kizárólag Paypal-os fizetést fogad el. A regisztráció nagyon egyszerű, főleg hogy már magyar nyelven is elérhető. 

https://www.paypal.com/hu/home

Kattints a linkre, majd a Regisztrációra.

A következő oldalon választhatunk, hogy üzleti vagy magán számlát szeretnénk regisztrálni. 
Ezt követően egy egyszerű adatlapot kell kitöltenünk a személyes adatainkkal.

A következő - ha jól emlékszem - hogy küldenek egy e-mailt, hogy leellenőrizzék az adatokat. A későbbiekben az e-mailt és a hozzá tartozó jelszavadat kell majd beírni bejelentkezéshez. Ha Ebayen keresztül vásárolsz és a Paypalos fizetést választod, akkor is az e-mailt és a jelszót fogja kérni tőled a rendszer a fizetés "megerősítéséhez". 

Ami még fontos, hogy a Paypalt úgy tudod használni vásárlásra, ha a Paypal számládra pénzt utalsz, vagy a Paypal számládhoz hozzácsatolsz egy bankkártyát. Én az egyszerűség kedvéért ezt a második opciót ajánlom.

Továbbá javaslom, hogy valahova írd fel magadnak a belépéshez szükséges adatokat. Én magamból indulok ki... már szinte mindent online fiókon keresztül kell befizetni, és egyszerűen már nem tudok észben tartani ennyi felhasználó nevet és jelszót, még akkor sem ha próbálom nagyjából ugyan azt használni mindenhol. 

Ebay regisztráció

Az Ebay szuper hely lehet ha okosan használjuk. Rengeteg dolgot be lehet innen szerezni, ami lényeges hogy ügyeljünk arra, kitől vásárolunk! Próbáljuk meg a minél inkább lecsökkenteni a hamis termék vásárlásának kockázatát.

Ha még nem vásároltál Ebayről, akkor először ide is be kell regisztrálnod. 

https://www.ebay.com/

A bal felső sarokban kattints a "register" -re. A feljövő oldalon egy rövid űrlapot kell kitölteni:

Alapértelmezettként személyes profilra van állítva, mellette az üzleti. Alatta meg kell adni a nevünket, a kívánt e-mail címet és a jelszót. A regisztrációval elfogadjuk a feltételeket és kijelentjük hogy elmúltunk már 18 évesek. (Ha nem múltál még el 18 éves, akkor kérd a szüleid segítségét.)

Gyakorlatilag már kész is a regisztráció, amiről ha jól emlékszem szintén küldenek visszaigazoló e-mailt. 

Most jöhet a vásárlás!

Lépjünk be az Ebay fiókunkba az Ebay oldalán. 

A felső sávban már konkrét termékre kereshetünk, vagy tallózhatunk a kategóriák között. Nézzünk meg egy konkrét terméket.

Egyik kedvenc hidratálóm az Etude House-tól a True relief Mosit Cream. Üssük be ezt a keresőbe. 

Hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket?
Láthatjuk, hogy az eladók ajánlatai megjelennek egymás alatt. De melyiket vegyük meg?
Íme az én elvem, amiket vásárláskor figyelembe veszek:

1. A listázás legyen a "Best Match", vagyis legjobb találatra állítva.

2. A termék szállítási költsége legyen ingyenes. - Csak abban az esetben választok olyan terméket aminek plusz szállítási költsége van, amit nagyon-de nagyon szeretnék és máshogyan nem juthatok hozzá. 

3. Az eladót a vásárlók értékelhetik. Ha számítógépen/laptopn böngésztek, akkor a jobb oldalon láthatjátok ki az adott termék eladója. 

Az egyik kedvenc eladóm "beautycosmetic", oldala:

https://www.ebay.com/usr/beautycosmetic?_trksid=p2047675.l2559

Etude House-os termékeket lehet itt vásárolni. Látjuk, hogy az értékelése 99,8%- ami egy átlag szám. Azt jelöli, hogy amióta beregisztrált az Ebayre az eladott termékei után hogyan értékelték a vásárlók. Én azt gondolom hogy 99,7% alá ne nagyon menjünk, akkor keressünk másik eladót. 

Az sem mindegy hogy ez a százalék szám hány visszajelzésből születik? Ha csak mondjuk 2-3 ember szavazott eddig akkor az némi aggodalomra ad okot. Ha kezdők vagyunk, keressünk olyan eladót aki minimum egy éve már fent van és sok pozitív visszajelzést kapott. 

Kétségtelenül megkönnyíti a dolgot ha tudunk valamennyire angolul, mert így el tudjuk olvasni azokat a szöveges visszajelzéseket is, amit az adott termékről mondtak azok, akik már megvették. 

Ugyan ezt a terméket megtaláljuk egy szintén megbízható eladótól:

https://www.ebay.com/usr/younfamily_kc?_trksid=p2047675.l2559

Ez esetben már dönthetünk az ár alapján, vagy az alapján melyikük ígér gyorsabb kézbesítést. 

Mindkettő eladóhoz volt már szerencsém. Szuper gyorsan, a vállalt időpont előtt 1 hónappal már megérkeztek a megrendelt termékeim, és ingyen mintákat is küldtek mellé. A kedvenc eladóidat is el tudod menteni, ehhez csak a kis szívre kell kattintani a "Save this seller" nél.

Ha találsz olyan terméket ami felkelti az érdeklődésed, de most nem tudod megrendelni, akkor érdemes rányomni az "Add to watch list"-hez, mert akkor később vissza tudsz rá térni. 

4. Érdemes még elolvasni, mennyire részletesen van feltöltve a termék leírása. Ehhez szintén szükség lesz az angol nyelvtudásra. 

5. A kosarunkba pakolt termékeket egyesével is kifizethetjük, vagy akár egyben az összeset. Amire figyeljünk, hogy 1 eladótól ne vásároljunk 13 000 Ft érték felett, mert akkor már necces hogy a Magyarországon a vámon megakad és fizetnünk kell plusz adót azért hogy megkaphassuk az egyébként már kifizetett terméket. 

A fizetés egyszerű, csupán a Paypal-ra kell kattintani, amikor a fizetési módot kérdezi ( van hogy nincs is más lehetőség), majd a Paypalos e-maillel és jelszóval belépni. Pár perc múlva már jelez is a telefon (akinek be van állítva) az összegek elutalásáról. Rövidesen pedig e-mailt kapunk arról, hogy az eladó összekészítette a csomagot, és elküldte.

6. Hagyjunk elegendő időt arra, hogy feltérképezzük az eladók ajánlatait és összehasonlítsuk azokat. Van hogy egy kínai eladó koreai terméket árul. Én azt javaslom, hogy ha lehet akkor koreai terméket koreai eladótól vegyetek!

Nos, remélem nem volt nagyon "szájbarágós". Próbáltam kiemelni azokat amire én figyelek, amikor online vásárolok. Eddig még egyszer sem csalódtam az Ebayes vásárlásaimban, úgyhogy a negatív - azaz mi van ha nem kapjuk meg a terméket - oldalát nem tudom Nektek most ecsetelni. Ha a fenti tanácsokat szem előtt tartjátok vélhetően Nektek sem fog soha negatív tapasztalatotok születni. 


Ajánlott Ebayes eladók - koreai kozmetikumokhoz:

Panda Cosmetics

Etude House Beauty Cosmetic

Sperado2015 

Younfamily_kc 

Cosmeticmarket2012 


Ajánlott koreai termékek:

Azokat, amiket már próbáltam külön bejegyzésként feltöltök a blogra. Akit a saját személyes ajánlásom, tapasztalatom érdekel ezekkel kapcsolatban, megtalálja a blog bejegyzések között. Folyamatosan frissül!


Üdvözlettel:

Mrs Kim alias Orsi

© Mrs Kim Beauty Blog 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el