Koreai tojástekercs recept

2018.05.20

Egyszerű, de mutatós étel, amit akár kezdők is bátran elkészíthetnek. 

Ennek a receptnek többféle változata fent van youtube-on. Bevallom őszintén, hogy egyszerűnek tűnik maga a recept, de azért kell hozzá némi gyakorlás. Hogy valami biztatót is mondjak, én a harmadik alkalommal már szinte tökéletesen el tudtam készíteni. Nézzük!

Hozzávalók:

  • egy közepes répa fele
  • egy szál újhagyma
  • 4-5 tojás
  • só, bors (opcionális)

Elkészítés:

1. Mossuk meg az újhagymánkat alaposan, aztán aprítsuk fel egy jó éles késsel.

2. A répát hámozzuk meg. A mennyiség attól függ, mekkora a répa. Igazából "csak" a színe miatt kell a tojásba, ezért nem kell túl sok belőle. A képen amit láttok (amit én készítettem) talán kicsit sok is a répa, szóval ennél több semmiképpen se legyen, inkább kevesebb :-)

Ha a répát meghámoztuk, szeleteljük fel vékonyan, majd aprítsuk minél kisebbre.

3. Verjünk fel 4-5 tojást (azért írom így hogy 4-5, mert a tojás méretétől függ. Ha valaki pl M-es méretű tojással dolgozik akkor 5, ha valaki L-es akkor 4 is elég. :-). A tojást ízesíthetjük sóval és borssal.

4. Az egészet keverjük össze, így:

5. Egy lapos serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat vagy zsírt. Nem kell nagyon felhevíteni. 
A lángot állítsuk kicsire - különösképpen, ha most próbálkozunk először az elkészítéssel, ugyanis a legnehezebb rész a feltekerés lesz, a tojás pedig nagy lángon hamar megégne. 

6. Öntsük a tojás 1/3-át a serpenyőbe és szépen terítsük el.

7. Szép lassú lángon megvárjuk míg a tojás alja annyira megsül, hogy "palacsinta" módjára egyben mozog. Vigyázzunk, hogy ne szakadjon el! Nem kell hogy teljesen átsüljön, ugyanis akkor nem lesz szép a végeredmény. 

Most egy lapos fakanál segítségével hajtsuk be az egyik oldalát. Majd folytassuk a feltekerést, így:

8. Ezután húzzuk a serpenyő jobb oldalára a tojástekercset, az üres részt pedig töltsük fel nyers tojással (1/3-ad részt megint). 

9. Valójában ez a folyamat már gyorsan készül, mivel a tojás még ilyen kicsi lángon is hamar sül. Tekerjük tovább a tekercset, majd öntsük a serpenyőbe az utolsó 1/3-ad részt is.

10. Ha elfogyott a tojás, akkor már csak fel kell tekernünk a végét is. Próbáljunk meg óvatosan fordítani a tojáson mert hamar elszakadhat. 

Zárjuk le a gázt és tegyük egy tányérra a kész tekercset.

11. Várjunk vele míg kicsit kihűl, mert forrón nem tudnánk szépen felszeletelni. 

Szeleteljük fel a tekercset, kb egy - másfél ujjnyi vastagon. Kész!

Ugye milyen szép?? :-)

Tippek:

Legyen eléggé olajos a serpenyő - vagy használjunk teflonosat - hogy könnyebb legyen forgatni a tojást. 

Kicsi lángon készítsük, és ne várjuk meg míg teljesen átsül, ugyanis tekerés közben is fog még sülni. Ha átsül és úgy tekerjük fel, akkor olyan lesz mint a kakaós csiga, és szétesnek a rétegek. XD

Remélem, hogy segítségetekre volt ez a leírás. 
A facebook oldalamon lehetséges, hogy élő videó formájában el fogom készíteni, úgyhogy ha szeretnéd nyomon követni akkor kövess facebookon! :-)


Üdvözlettel:

Mrs Kim alias Orsi

© Mrs Kim Beauty Blog 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el