Ti kérdeztétek - Eszter kérdésére válaszolok

2018.05.13

Szia! Már régebb óta olvasgatom a blogodat és felmerült bennem az a kérdés hogy mikor kimentél elsőnek Dél-Koreába, akkor vettél fel valami védőoltást? Vagy aki Dél-Koreába készül egy nyaralásra szerinted érdemes beoltatni magát?

Előre köszönöm a válaszod!:)

Milyen jó kérdések! :-)

Eddig 2x jártam Dél-Koreában, de egyszer sem adattam be magamnak semmilyen védőoltást csak emiatt. Akiket ismerek (szintén "gyakori" látogatók Koreában) azok sem oltatják be magukat. 

A kérdés azonban abszolút jogos, mivel talán emlékezhettek, hogy 2015-ben mekkora port akvart a MERS vírus Dél-Koreában. (Ha valaki erről lemaradt volna, itt van 1-2 cikk:)

Fertőzés miatt zártak be az iskolák Dél - Koreában

Dél - Koreában tovább szedi áldozatait a MERS vírus

2016-év elején utaztunk a férjemmel Dél-Koreába. Emlékszem, hogy akkor egy olyan kapun kellett áthaladnunk - a MERS vírus kiszűrése miatt , ahol átvilágítottak minket hőkamerák segítségével. A férjem úgy magyarázta hogy a testhőből megállapítható, ha valaki már hordozza a vírust. 

Ha valaki szeretne oltást beadatni akkor a hastífusz, hepatitis A fertőzés ellen illetve a hepatitis B elleni védőoltást javasolják. Bővebben erről itt: https://www.utazaselott.hu/utazas-del-korea.html

Továbbá javaslom a Konzuli Szolgálat oldalát elolvasni azoknak, akik utazás előtt állnak. 
Amit személyes tapasztalatból mondhatok, hogy nagyon nagyon biztonságos ország. A víz mindenhol (étterem) ingyen van és ez tisztított víz, tehát bátran megihatjuk, nem muszáj mindig palackozott vizet vennünk. Tehát attól ne féljünk hogy emiatt elkapnánk valami vírust. 

Én azt gondolom nem érdemes ezért ezreket fizetnünk, mert annak a veszélye, hogy valamit összeszedünk igen csekély. Mindenki figyeljen oda a higiéniára (kéztörlő, fertőtlenítő legyen nálunk. Akár saját étkező eszközt is vihetünk ha szeretnénk, de én azt gondolom, hogy nálunk Magyarországon általánosan sokkal koszosabb minden.. )

Konzuli oldal: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/azsia?koreai-koztarsasag-del-korea


Üdvözlettel:

Mrs Kim alias Orsi

© Mrs Kim Beauty Blog 2019 Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el